Auto kopen

Het kopen van een auto is niet iets wat je zomaar doet. Het maakt hierbij niet uit of het je eerste, tweede of vijfde auto is. Je wilt graag een goede aankoop doen en ook wel een beetje verliefd zijn op je nieuwe auto. Een auto is net als een huis, iets wat je voor langere tijd aanschaft. Maar hoe mooi je een auto ook vindt, je moet wel de juiste keuzes maken. Past de auto bij jouw verbruik. Denk hierbij na over waar je de auto voor gaat gebruiken. Wanneer het alleen een boodschappen vervoerder wordt heb je misschien iets andere eisen dan wanneer je op zoek gaat naar een auto waarmee je veel en lange afstanden moet rijden. Hotlap weet dat dit zijn allemaal dingen waar je als autokoper altijd rekening mee moet houden. Dit kan je namelijk ook geld schelen.

De perfecte auto voor iedereen

Je bent op zoek naar jouw perfecte auto. De vraag is dan: waar koop je die? Je hebt voor de aankoop van jouw nieuwe auto keuze uit de volgende mogelijkheden. Je kunt naar de dealer gaan. Een dealer heeft vaak mooie en verschillende automerken in de verkoop. Dit geeft je veel keus en naast de aankoop van nieuwe auto’s hebben zij vaak ook al gebruikte auto’s in de verkoop. Hierbij kun je ook altijd een testrit maken. Je kunt daarnaast ook naar een garage om een auto te kopen. Dit is wel minder vanzelfsprekend aangezien dit niet het hoofdvak is van een garagehouder. Let hiermee op of je garantie krijgt. Een garagehouder hoopt met de verkoop van de auto natuurlijk dat hij aan jou een nieuwe klant heeft aan eventuele reparaties. Wat dat betreft kun je er dus vanuit gaan dat de auto helemaal in orde is.

aanschaffen van auto

Waar koop je een auto?
Er zijn vandaag de dag ook veel autohandelaren actief. Dit zijn vaak goedlopende bedrijven met een groot en variërend aanbod van auto’s. Hoewel het woord handelaar ietwat onbetrouwbaar kan klinken is dit tegenwoordig zeker niet het geval. Veel autohandelaren willen juist hun goede naam op de kaart brengen en zullen er dus wel voor waken dat ze een auto verkopen die niet voldoet aan de eisen. Mocht een auto hieraan voldoen dan is hierbij ook een BOVAG-garantie een mogelijkheid. Vaak zijn hier de prijzen ook minder hoog dan bij de dealer. Toch ben je veelal het goedkoopst uit bij de particulier. Maar dit is daarentegen ook de partij waarbij je het meest op je hoede moet zijn. Natuurlijk wil niet elke particulier iemand oplichten met zijn oude auto. Vaak is het namelijk zo dat beide partijen geen kenners zijn als het de autobranche betreft. Zo kun je ongemerkt toch voor verrassingen komen te staan. Simpelweg omdat jullie beide niet in de auto kunnen kijken. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat er iemand naar de auto kan kijken die hier wel het nodige verstand van heeft.

Je koopt een auto, en dan?
Wanneer je een auto koopt is de eerste stap om het kentekenbewijs op jouw naam te laten zetten. Sinds 2014 heb je hiervoor geen papieren meer in je dashboardkastje maar een keurig klein en stevig pasje. Dit pasje laat zien en bewijst dus dat jij de eigenaar van de auto bent. Deze dien je dus altijd bij je te hebben als je aan het autorijden bent. Verder moet je met je nieuwe auto nooit zomaar de weg op gaan. Zorg ervoor dat je altijd al een verzekering hebt afgesloten. Mocht er onverzekerd iets met je auto gebeuren dan zijn de kosten niet te overzien. Zorg er dus voor dat je dit voorkomt en vraag bijvoorbeeld een voorlopende verzekering aan. Al het omliggende geregel qua papierwerk komt dan daarna wel weer. Hierbij heb je ook nog verschillende varianten aan verzekering. Zo kun je kiezen voor gedeeltelijke vergoedingen maar ook voor allrisk verzekeren. Vraag even na wat voor jou het meest voordelig zou zijn.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Secured By miniOrange