Zoals bij zovele dingen is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Bij een auto is dit niet zozeer een mogelijkheid maar meer een must. Je moet je auto wel verzekeren want mocht er iets gebeuren met je auto dan zijn de kosten al snel niet meer te overzien. Een auto is nou eenmaal een kostbaar bezit. Zoals ook zo vaak geldt zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de soort verzekering die je af wilt gaan sluiten. Dit varieert van een kleine verzekering tot de grotere verzekering die vrijwel alles vergoed. Hierover hieronder meer. Het voordeel van een verzekering heeft ook weer te maken met de waarde en het gebruik van je auto. Zorg er dus voor dat je de auto verzekerd met het oog op het gebruik van diezelfde auto. Uiteraard is een beetje advies hierover snel gevraagd.
Hoe verzeker je je auto?
Je moet met je nieuwe aanschafte auto dus nooit zomaar de weg op gaan. Zorg ervoor dat je altijd al een verzekering hebt afgesloten. Mocht er onverzekerd iets met je auto gebeuren dan zijn de kosten niet te overzien. Zorg er dus voor dat je dit voorkomt en vraag bijvoorbeeld een voorlopende verzekering aan. Al het omliggende geregel qua papierwerk komt dan daarna wel weer. Hierbij heb je ook nog verschillende varianten aan verzekering. Zo kun je kiezen voor gedeeltelijke vergoedingen maar ook voor allrisk verzekeren. Vraag even na wat voor jou het meest voordelig zou zijn. Dit is namelijk voor iedereen weer anders. Zoals elke verzekering is deze erg persoonlijk en moet er goed gekeken worden naar de persoon die hem aanvraagt en hoe het verzekerde product gebruikt gaat worden.
Verschillende vormen van verzekeren
Er zijn verschillende soorten van verzekeren. In grote lijnen zijn er drie bekende onderdelen en mogelijkheden. De eerste is de WA-verzekering. Deze staat voor de wettelijke aansprakelijkheid en is het minimale wat je kunt en dus ook altijd moet verzekeren. Het is namelijk verplicht dat je als autobezitter altijd een verzekering hebt. Net als bij jou als persoon eigenlijk. Wij moeten namelijk allemaal een zorgverzekering hebben. Dit zodat je als er iets ‘kapot’ is of iets mankeert je altijd verzekerd bent voor de grote kosten. Net als bij auto’s nou eenmaal altijd een kostbare aangelegenheid. Zorg er dus voor dat je hierbij niet voor vervelende dingen komt te staan. Alles staat of valt met het op tijd gaan verzekeren. Je kunt hiervoor ook altijd de dealer of autoverkoper raadplegen.
Allrisk verzekerd zijn
Wanneer je ervoor kiest om je auto allrisk te verzekeren kies je ervoor om je auto te verzekeren op een manier dat je niet alleen eventuele veroorzaakte schade aan iemand anders zijn auto verzekerd is het ook feit dat je je eigen auto verzekerd. Net als bij je persoonlijke verzekering is hierbij wel altijd een eigen risico welke uiteraard eerst betaald moet worden voor je iets verzekerd krijgt. Deze uitgebreidere variant zorgt er dus wel voor dat je eigenlijk altijd wel iets moet betalen. De tussenvorm welke dus ongeveer tussen de WA-verzekering en Allriskverzekering in zit is de WA-extra verzekering. Deze verzekering geeft sowieso verzekering bij de schade bij een andere auto maar ook bij schade aan je eigen auto waarbij je zelf echt geen schuld hebt. Het gaat hierbij dan over bijvoorbeeld stormschade, brand of diefstal. Allemaal dingen waarbij je echt zelf niets in te brengen hebt. Je kunt er zelf niets aan doen en dus passen dit soort calamiteiten binnen deze verzekering.
Wat betekent Total loss?
Omdat veel mensen denken dat het total loss zijn van je auto betekent dat hij helemaal in de kreukels ligt vereist deze term misschien wat uitleg. Het is namelijk zo dat de term total loss ook wordt toegegeven aan auto’s welke niet meer te repareren zijn binnen de hoogte van de dagwaarde van de desbetreffende auto. Je krijgt dan dus de dagwaarde vergoedt met het idee dat je dan dezelfde auto weer zou kunnen kopen.